maandag 7 augustus 2023

Regen, zon en regenboog

Ik wilde vanmorgen buiten in het zonnetje ontbijten. Maar juist toen ik met mijn kom havermout naar buiten wilde lopen, kroop de zon weg achter een dikke wolk en begon het te regenen. Kijk, mijn stoel stond al klaar.

Toch huishoudelijke klusjes
Hoewel het een vakantiedag zou worden, plande ik toch wat huishoudelijke klusjes in. Ik haalde alle spinnenwebben weg van het plafond in de keuken ( FlyLady). Ik keek ook even naar mijn andere huishoudschema. Daar stond:

  • Tegels schoonmaken in de badkamer 
  • Voeg- en kitranden in de badkamer schoonmaken
Babystapjes
Gewoon doorgaan dus met huishoudelijke klusjes. 
Beetje bij beetje. Babystapjes.


Flow Magazine
Tijdens mijn koffiemoment nam ik uitgereid de tijd om eeen artikel uit de Flow te lezen. "Hoe omarm je een nieuw begin?" Interessant artikel. Ik heb een paar van dit soort magazines bij de kringloop gekocht om een collage van te maken: scheuren, knippen, plakken. Maar eerst lees ik er in. Het ging over de 5 fases van rouw en het was waardevol voor me.

Diamondpainting
Daarna schoof ik nog even aan de grote tafel om verder te gaan met mijn diamondpainting. De roze steentjes waren aan de beurt en ik bedacht dat ik vroeger niks met roze had. Ik zag mezelf als een stoer meisje en speelde vaak buiten met mijn vriendje.



Een roze badkuip
Ik kan me ook geen roze speelgoed herinneren. O... ja, toch wel. Ik had een roze badkuip in mijn poppenhuis met een zilverkleurig kraantje. Toch roze.

Zwart plekje
J ging vandaag terug naar het ziekenhuis waar zijn oog een paar weken geleden gelaserd werd voor na-staar. Hij blijft last houden van een inktzwart vlekje en dat is niet goed. Ze zeiden in het ziekenhuis dat het nog iets minder kan worden... maar als hij er last van blijft houden moet hij bellen en wordt hij doorgestuurd naar een iets hogere oogspecialist. Zoiets.

Janne IJmker (nieuw boek)
Vlak voordat ik het avondeten ging koken, brak de zon door en kon ik nog me nog net even koesteren in haar warme stralen. Alweer met een magazine. Ik las een fragment uit een nieuw boek van Janne IJmker (gebaseerd op de brieven de Vincent van Gogh). Vanaf 21 augustus is het te koop in de boekhandel. Klik vooral op het gele linkje hierboven, om Janne's Facebook te bekijken.


Kijk, ik houd het magazine omhoog, zodat de zon niet in mijn gezicht schijnt want anders kan jij het plaatjes niet zien. Eén van de schilderijen van Vincent van Gogh is het. Hou je van van Gogh?

🌞 De zon schijnt, oh wat fijn!

Runderchipolata plus...
Voor het avond eten maakt ik runderchipolata's met gekruide aardappeltjes-in-de-schil en salade. Het viel in de smaak. We zaten wel een beetje met het woord "chipolata". J zei: "dat hoort toch bij pudding of taart?" Ik snap ook niet waarom hetzelfde woordje wordt gebruikt. 


Regenboog gezien
Nu is het buiten alweer donker geworden. De straatlantaarns doen het niet. Was het nu maar niet bewolkt dan kon ik naar de sterren kijken! Maar hé, ik moet niet zeuren want ik heb vandaag de regenboog en die was ook mooi. Op foto twee zie je hem van dichtbij. Ik vond het mooi dat er naast het blauw ook nog roze tevoorschijn kwam. Yep, heb ik het alweer over roze. Je ziet het bijna niet. Maar in het echt zag ik het wel.



Trusten!
Tijd om te slapen nou.
Weltrusten.

💨💪💓 Doe ook mee met:  Nicoles Linkparty (deel daar je blog).

4 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen, deze blogs van je. En heel mooi, de regenboog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha roze, weet je ik denk dat dat iets meer van de generatie na ons (onze kinderen) is.
    Want pas toen hoorde en zag je daar meer van... Of waren wij daar niet mee bezig? (mijn geboortekaartje had wel een roze strikje 😊 )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat bord met eten ziet er lekker uit!
    Hopelijk gaat dat zwarte vlekje bij J weer weg, lijkt me heel vervelend!
    En de Flow, die vind ik zo leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I love Van Gogh; the book sounds fascinating. I'm also a fan of the show Doctor Who and they had an episode called Vincent and the Doctor that I adore. I also have a print of his painting titled First Steps in my living room.

    BeantwoordenVerwijderen