Pagina's

dinsdag 20 september 2022

Happy Homemaker Maandag - 19-09-2022

 Ik doe mee met: Dagboek van een thuisblijfmoeder.♥ Het weer ♥
Zonneschijn en regen. Vrij koude lucht wordt ons land ingeblazen en volgens het weerbericht kan het vannacht landinwaarts 2 graden worden met kans op vorst aan de grond. Mijn weertje. Ik houd hiervan. Als ik nu naar buiten loop om de was op te hangen, snuif ik de geur van de nazomer diep in me op.

🌲 Ideaal weer om naar het bos te gaan.


♥ Als ik uit mijn raam kijk ♥
Ik zit in mijn schrijfkamer. Als ik me omdraai op mijn bureaustoel zie ik de weerspiegeling van de eikenboom in het water dat op het platte dak van ons kantoor lig. 

♥ Waar ik op dit moment ben ♥
In mijn schrijfkamer. Ik zit hier prima. Ik heb de timer gezet omdat ik niet te lang achter de laptop wil zitten. Ik heb nog andere plannen voor vandaag.


♥ Hoe ik me voel ♥
Kwetsbaar en hoopvol. Ik werd vroeg wakker met een gevoel dat er iets heel zwaars in mijn rugzak zat. Ik ging bidden ❤🧎đŸŧ‍♀️ ❤️‍đŸ”Ĩ (en weerstond mijn iPhone - wat een verleiding). Daarna at ik, hing ik de was op en plande mijn dag wat beter in. Voila, kwetsbaar maar hoopvol. Ja hoor, we gaan weer verder.

O niet vergeten, ik voelde de armen van mijn man om me heen, hoorde zijn stem. Bemoedigende woorden. Ik voel me daar zo goed bij. Het helpt.

♥ Wat heb ik vandaag aan ♥ 
Ik had het koud. Dus warme kleren. O en ik ga mijn pantoffels aan doen đŸĨļ


♥ Op mijn leesstapel ♥
Nog steeds de Genesis trilogie van Kacy Barnett-Gramckow.  Daarnaast ben ik begonnen aan de Mitford trilogie van Jan Karon. Dat was een tip van blogger Lieneke. Ik lees de trilogie in de vorm van een luisterboek en ik word er zo rustig van.

🧐📖 Ik lees ook: leren recenseren.

♥ Favoriete blogpost van vorige week ♥
Mijn meest favoriete blogpost van vorige week is die van Marja over verandering van omgeving. Het ging over idee dat wanneer we van omgeving veranderen, ons geluk (of in ieder geval ons perspectief) ook kan veranderen. 

♥ Ik luister naar ♥ 
Ik hoor het gekoer van houtduiven. Wist je dat houtduif tot voorbij oktober bezig is met nestelen? Ze komen dan graag zaadjes halen, bij het slaapkamerraam van mijn zoon. Hij strooit het voor hen uit op een plankje dat vast zit aan het kozijn. Zie: foto door het raam heen. Deze houtduif heet Dikkie Dik.


♥ In mijn vensterbank ♥
In de vensterbank van mijn schrijfkamer staat het kleine kralenboompje dat mijn moeder maakte. Ik maak er een foto van. Ze had stijve handen en toch maakte ze dit priegelboompje. Nu ik dit schrijf denk ik: ze heeft het toch wel zelfgemaakt? Nou, ik weet het bijna zeker maar het is zolang geleden.


♥ Iets leuks om te delen ♥
Iets leuks? Deze blogpost 😀

♥ Bloghoppen (nieuw ontdekte blog) ♥
Ik lees graag blogs en ontdekte een paar nieuwe vorige week. Die sla ik dan vaak op in de side bar van mijn blog(s). Ook door de Linkparty van Huisvlijt ontdek ik steeds leuke blogs zoals: Seizoenen Blog. Daar stopt het niet voor mij. Ik heb ook die van Susanne ontdekt: Living to tell a story en daar ontdekte ik het idee om 5 dingen uit je week te delen (zie vorig bericht).

♥ Op het menu voor deze week ♥
 • Maandag: snijbonenstamppot met aardappel, zoete puntpaprika, ui en uitgebakken spekjes
 • Dinsdag: wraps met ijsbergsla, guros en tzazikisaus
 • Woensdag: kaas uienquiche
 • Donderdag: Lasagne met pompoen en pastinaak (zonder vlees en dat schijn je niet te merken)
 • Vrijdag: we eten restjes, hamburgerbroodjes en eventueel soep

De snijbonenstamppot (zie foto) smaakte goed maar ik moet eigenlijk niet te veel ui in het eten doen omdat ÊÊn van de zoons een vernauwde Schatzki-ring  heeft. Nu ik dit schrijf bedenk dat ik woensdag toch iets anders ga koken.

♥ Ik hoop ♥
Afgelopen zondag ben ik voor het eerst (na COVID) weer naar de samenkomst gegaan. Ik  vnd het fijn. Als je geen christen bent is dit zeker weten ook interessant om te bekijken wat er gezegd wordt. Ik hoop dus dat de energieniveau stijgt en stijgt zodat ik zondag weer naar de samenkomst kan.

😎👌đŸ”Ĩ ... en dat is afhankelijk van een goed evenwicht tussen energievreters en energiegevers.


♥ Op mijn to do-lijstje ♥
Huishoudelijk werkjes, de hele week door. Donderdag ga ik naar iemand toe om te bespreken hoe ik haar kan helpen met de maandelijkse nieuwsbrief van de gemeente (kerk). Ik ga ook de snoepwinkel bezoeken omdat mijn zoon daar stage loopt. Dat heb ik hem beloofd. Hij zei dat er leuke herfstchocolaatjes verkocht worden. Lekker, lekker!

♥ Rondkijken in mijn huis ♥
Als jij ook een plantenliefhebber bent zou ik willen dat je mijn plantjes kon zien. Iedere dag ga ik bij mijn allergrootste plant kijken want die maakt een nieuw blad aan. Zo'n geweldig proces. 

♥ In de knutselmand ♥
Mijn sjaal ik klaar. Ik zeg sjaal maar het wordt een col, opstaande kraag rond mijn hals. Ik moet hem nog in elkaar zetten. Wat ben ik dol op gek op deze wol. Kleurtjes đŸŽ¨đŸ˜ƒ


♥ Waar ik naar uitzie ♥ 
Ik zie uit naar een ontmoeting met mijn zus(sen). Nu ik me sterker voel heb ik daar veel zin in. Maar ik wil zoveel en ik zie uit naar zoveel dingen, dat ik geregeld op de rem moet trappen. 

♥ Van de camera ♥
 Gisteren zag ik in het bos een paddenstoel die ik niet eerder gezien heb. Ik maakte er diverse foto's van omdat ik van mezelf weet dat ik niet goed ben in het fotograferen van kleine dingen. Er is er eentje gelukt. Die plaats ik. De paddenstoel stond op een helling. Vandaar die scheve horizon. Zie je het spinnenweb draadje (klikkerdeklik op de foto).


♥ Ik ben dankbaar voor ♥
Ik ben dankbaar voor de openhartigheid en liefde van mijn 2 dochters. Dat is heel speciaal voor me. Ik koester het. 

♥ Bijbelvers, devotional, citaat ♥
Don't let the lies in your head become your truth. It's not about you being enough (you aren't). It's about you being loved enough (you are). Een nadenkertje uit: Jesus Over Everything

Scheurkalender: Waar je ook heen gaat en wat voor weer het ook is, neem altijd je eigen zonneschijn mee.

Doe ook mee met de Linkparty van Huisvlijt

4 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk Aritha! Bedankt van de melding van mijn blog op je artikel. Superlief!!! Nogmaals bedankt. Liefs Elsa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enjoyed all your photos especially the mushroom one. That is a very neat bead tree. Great devotion. Hope you have a wonderful week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Aritha! I'm glad you're feeling better to spend time with your sisters. That is such a special bond. I love the little trees your Mom made - so sweet. Your menu sounds yummy. And you get to visit the candy shop - yay! 😊 Your scarf is turning out beautifully. I hope your week ahead is blessed. 🙏

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke blog om te lezen. Vroeger bedacht ik ook voor een week wat ik elke dag ging eten, maar tegenwoordig zit er minder structuur in. Fijn dat je naar de samenkomst kon! Is dat 'jouw kerk', dat filmpje?

  BeantwoordenVerwijderen