Pagina's

vrijdag 16 september 2022

Favoriete vijf op vrijdag

Wat zijn mijn vijf favoriete genietmomentjes om te delen? Ik doe vandaag mee met Susanne's site om dingen te delen waar ik dankbaar voor ben.

1. Overal nieuwe blaadjes
Het is feest in huis want er worden heel veel nieuwe bladeren geboren. Mijn zilverrank, gatenplant (monstera deliciosa) en zebrina deden het geweldig. Ode aan de Schepper. Hoe mooi om dit groeiproces te volgen. Hieronder: een jong blad van de gatenplant en daaronder een video van mijn alcosia zebrina. 2. Lezen in het bos
Op maandagmorgen ging ik wandelen en fietsen. In het bos bij Rhenen dronk ik koffie en las ik een poosje in het boek van Jill Briscoe. Een prachtig boekje. Het was een zegen. Tijdens het opruimen van een kast vond ik hetzelfde boekje. Nu heb ik er twee. Ik ga dit boekje verloten in mijn groep Kostbaar op Facebook, komende week.

Hieronder: ik met koffie en het boek Gods Voordeur


3. Breien is leuk
Ik ruimde de kast in de slaapkamer op. Een heel grote kast, die ik plank voor plank netjes maak. Daar vond ik mijn breiwerk terug. Vorig jaar begon ik. Het worden vingerloze handschoenen (of polswarmers) voor in het bos. 

Ik vond het zo leuk om te doen maar in de lente stopte ik. Dat doe ik meestal. En dan zoek ik breiwerkje in de herfst weer op. Brei jij ook? Ik brei meestal op zondag. Ik word er blij van (hoewel ik er geen ster in breien ben)


4. Verhalen luisteren
Als het werk gedaan is. Genietend luisteren naar verhalen van mijn man tijdens onze avondkoffie. Ik verwonder me erover hoe mooi hij terug gekomen is na zijn burn-out. Hé, moed houden als je met een burn-out klachten worstelt. Het is mogelijk om mooier terug te komen dan je al was. Mijn man nam alle hulp aan, die hem aangeboden werd. Petje af.

Tijdens zijn burn-out zwegen de verhalen en hadden we het heel zwaar. Hij, maar ik ook. Nu is het dubbel genieten. Ik gaf toe aan mijn impulsiviteit en stelde donderdagavond voor: "zullen we na de koffie naar het bos gaan?" Dat deden we. Dat vond ik dubbel genieten.5. Huishouden (en bloggen)
Ik genieten van het huishouden. Ja! Steeds meer. Ik kom er openlijk voor uit. Er is een omslagpunt gekomen wat betreft huishoudelijk werk. Ik haatte het. Nu niet meer. De was ophangen is mijn ultieme genietmoment! En als het dan gaat regenen is het een sport om het weer binnen te halen en weer op te hangen als het droog is. Nog nooit heeft onze was zo lekker geroken als nu.


Bloggen
Ik kan nu iets langer aan één stuk achter het scherm zitten (na COVID). Dat komt ook omdat ik meer grip op afleiding krijg (ik kan nu beter nee zeggen tegen andere dingen die ik ook zou willen doen op het internet). Ik word sterker in mijn brein. Godzijdank! Dus ben ik bijvoorbeeld weer begonnen met vertalen en plaatjes maken. De ene dag vertalen, de andere dag de plaatjes maken voor Biblelovenotes

Deze 3 andere berichten schreef ik:
Gods zachte zomerregen (rouwverwerking als christen)
Laat staan, alsjeblieft (een roze bloem op de zwarte lijst)
Happy Homemaker Maandag (ja, gewoon zo leuk!)

Zo blij dat ik deze genietmomentjes weer heb. Voor mij is de combinatie huishouden en bloggen op dit moment echt ideaal. Ik leef langzamer maar meer aandachtig.

😍 Bekijk ook Lienekes genietmomenten

11 opmerkingen:

 1. Thank you so much for joining in with us looking for our blessings and being thankful to God for sending them! The walk in the woods sounds lovely!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk blogje!!
  Genieten op de zaterdagavond!:))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Aritha, I don't understand Dutch(?), but I could tell by your photos that you love knitting, cute coffee/tea mugs and hikes. So do I. Have a wonderful week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Willow, thanks for your comment. Yes I love knitting a bit. There is a translate button on my blog, in the side bar... o yes, Dutch is so hard!

   Verwijderen
 4. Wat leuk om in een bos te gaan zitten lezen. Zit je dan op een bankje? Of op een boomstam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms op een bankje inderdaad. Maar ook wel eens op een boomtronk Ik heb een speciaal zitmatje bij me in mijn tas.

   Verwijderen
 5. Wat een leuke opsomming en bespiegelingen. Leuk om je zo via Huisvlijt weer tegen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen