maandag 17 oktober 2022

Happy Homemaker Maandag - 16-10-2022

Ik doe mee met: Dagboek van een thuisblijfmoeder en dat is voor mij een goede manier om over mezelf en de komende week na te denken.


♥ Het weer ♥
O, wat is het regenachtig vandaag. Ik las dat er een gebied met buiige regen vanuit het zuidwesten over ons land heentrekt. Dat merk ik. Toch is zo'n 16 tot 20 graden. 

♥ Als ik uit mijn raam kijk ♥
Als ik uit het raam kijk zie ik dat de lucht lichtgrijs is. Ik weet dat de zon er wel is, achter de wolken maar daar heb ik nu niks aan. Ik zie ook de planten op de vensterbank en het glas in loodraam.


♥ Waar ik op dit moment ben ♥
In de bruine stoel in de voorkamer, met een deken om me heen geslagen. Ik heb een kaarsje aangestoken: een groot waxinelichtje dat heel veel branduren heeft.

♥ Hoe ik me voel ♥
Niet fit. Ik heb een anti-histaminepil genomen.  Daar word je wat suffig van.

♥ Waar ik over nadenk ♥
Zijn er kamerplanten die in het west Europese winterseizoen bloemen geven en me blij kunnen maken op sombere dagen?  Ik denk dat ik bloembollen in oude mokken stop zoals op mijn foto hieronder. Dat was in 2015. Leuk idee toch?


♥ Wat heb ik vandaag aan ♥
Spijkerrok, warme legging, glittersokken, Spaanse sloffen, een ijsblauwe trui en een wollen sjaal die erbij past (ik heb het dus koud).

♥ Op mijn leesstapel ♥
De boeken waar ik in bezig ben (al weken)

♥ Favoriete blogpost van vorige week ♥
Ik lees heel graag bij Happyone. Zij schrijft over haar ochtendwandelingen beschrijft. "Een vroege ochtendwandeling is een zegen voor de hele dag." Het is één van mijn favoriete blogs om te lezen. Link: Life is Good 

♥ Ik luister naar ♥
Het tikken van de klok. Hij is van mijn ouders geweest. In het begin had ik droevige gedachtes bij het horen van het getik van deze klok. Nu ben ik er blij mee.


♥ Ik kijk naar ♥
Ik wil deze week "About Hope" (false hopes) kijken, met Nederlandse ondertiteling.

♥ In mijn vensterbank ♥
Vorige week heb ik mijn planten verzorgd. Gekortwiekt hier en daar, verpot. Ik heb de geranium naar binnen gehaald omdat ik een bloeiende plant in de vensterbank wilde hebben. Plus mijn olijfboompje. De foto hieronder laat mijn vetplant zien. Die maakt een nieuw blad aan. 


♥ Iets leuks om te delen ♥
 Iets leuks? Vertel jij maar iets leuks 😀

♥ Bloghoppen (nieuw ontdekte blog) ♥
Ik loop schandalig achter met het lezen van blogs, terwijl het mijn hobby is. Ik wil die van Aukje nog lezen: aan de slag met Postcrossing

♥ Op het menu voor deze week ♥
Maandag: gebakken krielaardappeltjes, sperziebonen en kipnuggets
Dinsdag: risotto met paddenstoelen en kip
Woensdag: boerenkoolstampot met worst (English recipe boerenkool)
Donderdag: Macaroni. Read: Dutch macaroni
Vrijdag: restjes denk ik. Ik vind het heel lekker om boerenkoolstampot op te bakken in olijfolie zodat het een korstje krijgt. 
Zaterdag: papatdag

♥ Ik hoop ♥
Ik hoop op een droog midweeks intermezzo. Dan ga ik fijn naar het bos om een lange wandeling te maken. Nu ziet het er uit: als op de foto hieronder. Heel vochtig. Maar ik hoop gauw een mooie morgenwandeling  te maken in de zonneschijn.


♥ Op mijn to do-lijstje ♥
Deze week wil ik een paar mensen extra aandacht geven. Daarnaast zelf voor mijn huis zorgen  (met behulp van Slimhuishouden). Ik wil een blogbericht schrijven voor mijn fotoblog. Met grote letters staat er bovenaan op mijn to do-lijstje: stop voordat je overprikkeld raakt. 

♥ Rondkijken in mijn huis ♥
Hier in de woonkamer is het nu opgeruimd. Mijn zoon zit op de bank met zijn telefoon (en oortjes in). Ik ga na het bloggen stofzuigen, de boontjes doppen. de boontjes liggen al klaar op het aanrecht.

♥ In de knutselmand ♥
Er zit een nieuw schilderijtje in mijn knutselmand want mijn paarden zijn eindelijk klaar. Wil iemand deze paardenkaart ontvangen via de post?  


♥ Waar ik naar uitzie ♥
Ik verlang zo uit naar vrede. Dat de Russische drone- en raketaanvallen op Kiev en andere Oekraïense steden stoppen. 

♥ Van de camera ♥
Mijn nieuwe beker. Omdat ik er nog steeds zo blij mee ben. Deze mooie beker kocht bij MUGSY en ik drink er met plezier uit. Ik houd van emaille en ik hou van groen: dit is mijn ideale mok voor buitenplezier. De koffie blijft er goed warm in.


♥ Ik ben dankbaar voor ♥
Ik voel me dankbaar dat ik niet alleen ben (dat ik mensen om me heen heb die echt van me houden)

♥ Bijbelvers, devotional, citaat ♥
Een stukje uit een gebed: "Jezus, ik wil nooit lijden aan geestelijk geheugenverlies. Help me om altijd alle dingen te onthouden die U voor mij gedaan hebt en die U beloofd had om te doen. Amen." Bron: YouVersion bijbelleesplan 

Scheurkalender: Als je leert van een nederlaag, heb je niet verloren.

Doe ook mee met de Linkparty van Huisvlijt

5 opmerkingen:

 1. What a fun idea to put the bulbs in the old mugs. Would make a great gift, I think. Wish we had a bit of your rain, it's been so dry here and the rain we've had hasn't been quite enough. Hope you have a wonderful week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arieth, your blog is lovely and I am so happy to be able to share with someone who speaks and entirely different language. I am honored. This blog is amazing and so special. I love the bulbs in mugs, they look like amaryllis plants....I will have to do this as I do love plants myself and pretty mugs. You have some cold weather, stay warm my new friend. Your clock is beautiful and I am sure the ticking is very comforting.
  Have a wonderful Monday, I will be back
  xo
  Julieann

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Love the bulbs in cup. Such a cozy blog. Hope you are feeling better. Have a great week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wil iemand deze paardenkaart ontvangen via de post? Ja!!! Ik ♥ zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The cups as flowers pots is such a cute idea. Very cheerful. We have a grandfather clock that belong to my father-in-law who passed away this year. It's sad to look at on certain days, but it helps remind me of him too. Grief is a hard thing. Prayers for you and I hope you have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen