donderdag 28 juli 2022

4 dingen delen (juli 2022)

Juli loopt ten einde en de maand augustus komt eraan. Ik doe mee met de challenge om 4 dingen te delen, volgens het concept Heather Gerwing's Share Four Somethings.
Deel 4 dingen (uit de achterliggende maand)
  1. Iets waar je van hield
  2. Iets dat je oppikte
  3. Iets moedigs
  4. Iets dat je bereikte

Iets waar ik van hield
IJskoud water. Deze maand had ik nare keelpijn en we kochten een nieuwe ijsblokjes vorm van siliconen. Die deed het perfect. Zodoende had ik tijdens de periode dat ik ziek was IJSkoud water.
Luisterboeken. Toen mijn hoofdpijn zakte was ik nog te moe om zelf te lezen. Luisteren naar luisterboeken ging steeds beter. Wat heb ik ervan genoten. Ik hield ervan.
 

  • Zingen in het maanlicht, Tara Johnson
  • Het hart van de leeuw, Joanne Bischof
  • De magie van het parfum, Cristina Caboni
  • Het hart wijst de weg, Janette Oke
  • De roeping van Emily Evans, Janette Oke
  • De brekerjongens, Ellen Marie Wiseman

Iets dat ik oppikte

Een paar citaten, aangehaald door David Guzik in zijn uitleg van Psalm 81 vers 11. Ik deel ze onder deze video. Je kunt ze ook zelf beluisteren.


"U kunt van het schepsel gemakkelijk te veel verwachten, maar u kunt van God niet te veel verwachten: 'Doe uw mond wijd open en ik zal hem vullen; verruim en verwijd de verlangens en verwachtingen van je ziel, en God is in staat om elke kier tot het uiterste te vullen. Dit eert God, wanneer we onze verwachting op hem vergroten; het is een heiliging van God in onze harten." (Case, aangehaald in Spurgeon)

"Dat geweldige gezegde leert ons ook dat Gods gaven praktisch worden afgemeten naar de capaciteit en het verlangen van de mens. De ultieme grens is Zijn eigen grenzeloze genade; maar de werkgrens in elk individu is de ontvankelijkheid van het individu, waarvan zijn verwachting en verlangen bepalende factoren zijn." (Maclaren)

"Onze beker is klein en we geven de fontein de schuld." (Spurgeon)

Iets moedigs
Toen ik Covid kreeg, probeerde ik me toch aan mijn zomer challenge te houden: één dag tegelijk leven. Geen zorgen voor morgen. Alleen vandaag. Getroost en gerustgesteld te leven in Gods liefdevolle zorg. Ook als je ziek bent.

Hieronder een foto van de blauwe regen, die ik uit mijn slaapkamerraam kon zien.


Iets dat ik bereikte
Ik wilde heel graag een gitaar. Als tiener speelde ik gitaar maar mijn dochters konden zo goed gitaar klassiek gitaar spelen (hoog niveau) dat ik het opgaf. Ik leende mijn gitaar uit, eerst de één, daarna de ander en kreeg ze nooit terug. Deze maand kocht ik een tweedehandse gitaar: een Lapaz 001 Sunburst. Ik ben er zo blij mee. En het geeft helemaal niets dat mijn stem te zacht is en ik alleen akkoorden speel. Ik ben ik en ik houd van de klank van mijn nieuwe gitaar.


😊 Ik ben benieuwd naar jouw 4 dingen van de maand juli.

10 opmerkingen:

  1. I love listening to audiobooks! I still need to read or listen to Tara Johnson's and Joanne Bischof. I hope you are feeling better and have no linger affects from Covid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je het gitaar spelen weer op hebt gepakt! Ik vind dat altijd zo knap als mens e muziekinstrumenten kunnen bespelen.

    1. Waar ik van hield? Ik realiseer me steeds meer dat ik hou van rust. Overdag alleen zijn met mijn gedachten en dat op mijn laptop te verwoorden wanneer ik daar aan toe ben.
    2. Ik heb opgepikt dat het voor mij ontzettend belangrijk is om door de weeks de preek van de zondag te blijven overdenken. Het ging de laatste tijd zo automatisch, dat ik de rust die dit mij geeft , niet meer opmerkte...
    3. Ik vind het van mezelf moedig op mijn laatste persoonlijke post op mijn blog te zetten. Over hoe lastig ik het soms vind om met mijn emoties om te gaan. Dan lijk ik er wel in te verdrinken.
    4. Ik heb samen met mijn echtgenoot ons huis geschilderd. Een Zweeds houten huis en tevens de Drentse fietsvierdaagse gefietst op een gewone fiets met dat hele hete weer. Drie dagen zo'n 75 kilometer. De laatste dag gelukkig 60 kilometer. Beiden vond ik een enorme prestatie en knap dat ik dat bereikt had. Vooral tegen het schilderen zag ik enorm op... Zo bijzonder als dat dan goed lukt. Dankbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je dit stukje nu eens op je blog deelde? Met plaatjes erbij. Ik vind het zo leuk om dit te lezen. je mag mijn plaatje gebruiken (de bovenste met de 4 dingen)

      Verwijderen
  3. Hooray for you - starting again with the guitar. I hope you enjoy it! And I hope you are feeling better - and 100 percent - soon!! Visiting from the Share Four Somethings link-up....hello!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Good for you getting back to playing guitar, and doing it because you enjoy it!
    Visiting from Share Four Somethings!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. So great that you're restarting the guitar! It's never too late to do something you love.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Congratulations on picking up your guitar again! Enjoy.

    BeantwoordenVerwijderen