woensdag 28 juni 2023

🌞🏡 7-daagse zomervakantie-challenge in eigen wijk

In midden-Nederland is het bijna vakantie! Daarom heb ik een leuke challenge (voor bloggers en alle andere mensen) gemaakt, waarbij je niet per se op reis hoeft te gaan. Veel plezier met de 7-daagse challenge in je eigen wijk.


Dag 1: achtertuin expeditie 
Trek je beste ontdekkingsoutfit  aan - oude kleren dus -  en verken je achtertuin alsof het een onontdekt regenwoud is. Zoek naar wilde dieren (of buurtkatten) en maak een foto als bewijs. Wormen, vlinders, mieren... alles telt mee. Geen achtertuin? Plantsoen, balkon of park tellen ook mee. 

Dag 2: historisch dingetje
Speur naar de oudste plekken in je stad of dorp. Als je een een mooie foto maakt, krijg je bonuspunten! Wat is bijvoorbeeld de oudste boom in jouw buurt? Of huis, gebouw, monument, straatnaam...


Dag 3: verstop de verrassing
Kies een paar leuke dingen (bijvoorbeeld kleine speelgoedjes, versierde stenen of andere kleine verrassingen) om te verstoppen in je buurt. Plaats bij elk object een briefje met een leuke boodschap. Zet er eventueel je e-mail bij en zeg dat dit een challenge is en kopieer deze 7 daagse challenge en deel die ook. Blog over je voorbereidingen en deel foto's van de plek waar je het cadeautje neer legt. 

Dag 4: (koel)kast menu
Duik in je koelkast en voorraadkast en probeer een maaltijd te bereiden met alleen de ingrediënten die je al in huis hebt. Leg dit avontuur vast door foto's te maken van je gerecht en deel het recept op je blog.


Dag 5: cultuur snuiverijtje
Doe alsof je een wereldberoemde kunstcriticus bent. Bezoek een plaatselijke kringloopwinkel of musea beoordeel "kunstwerken" met humor. Straks ontdek je nog echt een verborgen meesterwerk ook! Schrijf er een leuke blog over met foto's. Maak er iets leuks van.

Dag 6: oogcontact challenge
Ga de straat op en maak bewust oogcontact met mensen die je tegenkomt. Verras ze met een glimlach en maak 3  spontane praatje als je durft. Tel ook het aantal mensen dat met hun hoofd naar beneden loopt om hun telefoon te checken. Maak wat foto's en schrijf er een verhaaltje over op je blog.


Dag 7: buurt-bingo
Maak een bingokaart met mensen en beesten uit je buurt (hond, buurmannen en vrouwen, buurkinderen, buurtkatten, honden, tuinkabouter, de roos van de buren, hondendrollen etc.). Streep af wanneer je ze tegenkomt of waar je langs loopt.  De eerste met een volle kaart wint een denkbeeldige een prijs. Doe je het in je eentje, dan win jij natuurlijk en koop je wat leuks voor jezelf. Ook als beloning voor het afronden van deze challenge.

Je kan er (ook) de hele vakantie over doen natuurlijk. Ik wens jullie een fijne zomer toe en zeg: tot later! 

6 opmerkingen:

  1. Geweldig wat leuk!
    Buurtbingo, cultuurdingetje, de verrassing ...
    Dat contacten doe ik eigenlijk altijd wel en de koelkast ook.
    Maar deze drie dingen ga ik vast doen, doe je het zelf oo?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This sounds like such a fun challenge! Might have to be a weekend thing around here or maybe not 7 days in a row any way. Excited to see what you find in your neighborhood.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke challenges zijn dit. En die kun je inderdaad prachtig gewoon in je eigen omgeving doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja, er zijn genoeg mensen die niet weggaan. En dit is leuk voor thuis.

      Verwijderen